Κυριακή 16 Αυγούστου 2009

το ορτυκι.

Ανήκει στα ορνιθόμορφα πουλιά, στην οικογένεια των φασιανίδων, όπου ανήκει και ο φασιανός, και στην υποοικογένεια των περδικίνων, στην οποία εντάσσονται και οι πέρδικες.
Λέμε ορτύκι το κοινό, διότι υπάρχουν και άλλα δύο είδη, που δεν συναντάμε στην χώρα μας, το τριδάκτυλο ορτύκι (Τurnix Sylvatica) που σήμερα ζει στην Ισπανία,Πορτογαλία και το ορτύκι της Βιρτζίνια (Ortyx Virginiana) που ζει στην Αμερική.
Ορτύκι - Coturnix-Coturnix
Οι αρχαίοι 'Ελληνες αιχμαλώτιζαν τα ορτύκια με διαφόρους τρόπους , χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία. Μύθοι και θρύλοι υπάρχουν πλάστηκαν γι' αυτό το μικρό αλλά ξεχωριστό πουλί. Ακόμη και ο πατέρας των Θεών Δίας , συνδέεται με το ορτύκι ...ερωτικά, όταν αυτό δεν ήταν πουλί , αλλά μία πανέμορφη νύμφη, η Ορτυγία
Η Ορτυγία δυστρόπησε στις ερωτικές ορέξεις του Δία και για να του ξεφύγει , μεταμορφώθηκε σε πουλί (ορτύκι) και πέταξε πάνω από το Αιγαίο. Ο Δίας την κυνήγησε, κι όταν αυτή κουράστηκε έπεσε και πνίγηκε. Στην ίδια θέση υψώθηκε μετά από λίγο ένα νησί, η Ορτυγία η σημερινή Δήλος.
Στην χώρα μας έρχεται από την Αφρική τον Απρίλιο , το ορτύκι έχει την τάση να κινείται βόρεια , από μια ανάγκη δεμένη με το ένστικτο, αλλά και τη βιολογία του. Ολες οι βαλκανικές χώρες φιλοξενούν ορτύκια από τη άνοιξη μέχρι και τις αρχές του φθινοπώρου, όπως και πολλές περιοχές της Πατρίδα μας.

ΕΚΤΡΟΦΗ ΟΡΤΥΚΙΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑ

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΓΚΟΥΓΚΛ ΑΣΚ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΟΡΤΎΚΙΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑ ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΡΟΦΗ ΤΟΥΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΝΆΛΩΣΗ,ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΚΕΨΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΏΣΤΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΟΡΤΥΚΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ,ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΟΡΤΥΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΑΝ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΥΠΕΡΟΧΑ ΠΛΑΣΜΑΤΑ.